Vredne ruke volontera u Čoki

I tokom decembra 2015. godine aktivnosti Volonterskog Centra u Čoki bile su veoma brojne i raznovrsne. Povodom 1. decembra, odnosno Svetskog dana borbe protiv side volonteri su uz pomoć svog koordinatora organizovali predavanje na temu „Karakteristike HIV infekcije i mogućnosti prevencije i kontrole“ učenicima Hemijsko-prehrambene škole u Čoki i podelili edukativne flajere, prezervative obezbeđene zahvaljujući Asocijaciji „Duga“ iz Šapca i crvene trake koje su simbol borbe protiv side.

Povodom Dana volontera koji se obeležava 5. decembra volonteri su učestvovali na Sajmu volontiranja-Volonterizakcija u dvorani „Apolo“ u Pančevu i na taj način posetiocima sajma predstavili svoje programe i aktivnosti i pokrenuli inicijativu za saradnju sa drugim organizacijama.

U saradnji sa Dnevnim boravkom za decu i mlade sa smetnjama u razvoju Volonterski centar Čoka organizovao je 21.12.2015. godine kreativnu radionicu Dan otvorenih vrata kojoj su prisustvovali pored volontera i korisnika usluge dnevnog boravka i zainteresovani građani i predstavnici lokalne samouprave. Takođe, treba napomenuti i da su korisnici Dnevnog boravka zajedno sa stručnim radnicima i saradnicima organizovali priredbu povodom novogodišnjih i božićnih praznika za svoje roditelje, staratelje i hranitelje i učestvovali na Novogodišnjem vašaru u Čoki.

U volonterskoj akciji humanitarnog karaktera pod nazivom „Jedan slatkiš osmeh vraća“ koja je organizovana treću godinu za redom u saradnji sa STR „Minimarketom“ Čoka i SP marketom Senta, a zahvaljujući svim građanima dobre volje prikupljeni su slatkiši i grickalice od kojih su napravljeni novogodišnji paketići podeljeni deci korisnicima narodne kuhinje pri Crvenom krstu u Čoki.